Jak propagovat váš Minecraft server a přilákat více hráčů

Pokud máte skvělý server, pak je snadné přimět hráče aby zůstali. Nejtěžší části ale je prvně najít hráče kteří by si na vašem Minecraft serveru zahráli. Bez komunity by byly Minecraft servery nudné!

Tento článek vám pomůže zvýšit počet hráčů na vašem serveru tím, že vám ukáže, jak propagovat váš server. Čím populárnější se váš server stane, tím více hráčů přiláká aby ho alespoň zkusily a pak třeba i zůstali jako stálý hráči.

Po provedení všech kroků, které zde najdete, vám pomůžeme bezplatně propagovat váš Minecraft server. Pokud máte nějaké finance na víc které by jste byly ochotní použít na propagaci vašeho serveru, můžete použít další metody jako jsou placené reklamy na internetu (Například: Google Ads), soutěže o hodnotné ceny pro vaše hráče a podobně..

Před propagací vašeho serveru se ujistěte, že je plně připraven pro veřejnost. Pokud jste právě spustili server a stále se věnujete nastavování a budování, nemusí být vaši hráči nadšení z komplikací při hraní jejich hry a přechodu na nový server.

Přidejte se na server list

Další metodou, která vám pomůže získat uživatele, je propagovat váš server na místech, kde je jich nadbytek. Věřte tomu nebo ne, lidé stále hledají nový server na kterém by si mohli zahrát s přáteli. Bez ohledu na to, jak nový, starý, skvělý nebo špatný je váš server. Jsou lidé kteří si chtějí zahrát a jediné co musíte vy jako majitel serveru udělat, je dostat odkaz na váš server před ně. Důležitý také je, jak bude váš server působit. Zaujměte hráče zajímavým a originálním popisem vašeho serveru, vyzdvihněte proč hrát zrovna na vašem serveru. Nepiště ale to jak je váš server nejlepší na světe, to nikoho příliš nezajímá. Raději se rozepište o tom co váš server nabízí a jak se může hráč zabavit.

Po přidání se na server list je také velice důležité aby vaši již stávající hráči chodili podpořit váš server hlasováním, získáte tak lepší umístění na server listu, a je tak větší šance že si nový lidé všimnou právě vašeho Minecraft serveru.

Povolte Votifier

"Votifier is a Bukkit plugin whose purpose is to get notified (aka votified) when a vote is made on a Minecraft server list for the server. Votifier creates a lightweight server that waits for connections by a Minecraft server list and uses a simple protocol to get information about that vote. Votifier is and always will be open-source." - Tvůrce Votifieru

To znamená, že server odměňuje hráče, kteří pro vás chodí pravidelně hlasovat. Votifier se používá za účelem udržení slušného místa na server listu. Většina velkých serverů tento plugin používá, a Vy by jste měli také. Po přidání pluginu nezapomeňte vše pečlivě vyzkoušet, pokud by například hráč za hlasování nedostal odměnu mohlo by se stát že už pro vás hlasovat nebude. K otestování správného nastavení lze použít tuto stránku.

Propagace a používání hlasovacího nástroje na vašem serveru může zvýšit vaše hlasy o obrovskou část a je nutností pro každý server. Většina hráčů Minecraftu prochází seznamy serverů, aby našla nové servery. Pokud váš server nebude vidět, nemohou se hráči ani připojit. Určitě využijte výhod Votifieru, vyšší odměny mají za následek častější hlasování.

Jak Votifier nastavit jsem již popsal zde.

Řekněte o serveru přátelům

Minecraft je jednou z nejpopulárnějších počítačových her dneška. Tuto hru má velká část lidí a mohou to být potenciální hráči na vašem serveru, stačí je přimět, aby se připojili. Pokud používáte sociální sítě, pak by zveřejnění informací o vašem serveru přátelům a followerům bylo vaším nejlepším řešením pro získání nových hráčů. Navíc to komunitu upevňuje tím, že už jste s někým v kontaktu, než s ním budete hrát Minecraftu.

Jedinou nevýhodou této metody je, že někdy přátelé a příbuzní mohou chtít na vašem serveru vyšší úroveň nebo výhody, protože vás znají. To může být nefér vůči ostatním hráčům a je zcela na správci serveru, aby určil, zda by jejich přátelé / příbuzní měli mít oprávnění.

Placená propagace

Pokud již máte server rozjetý a máte nějaké rezervy navíc, které když vynaložíte za propagaci neohrozí chod serveru, pak je to způsob kterým se vydat. Existuje mnoho platforem, které nabízejí placenou reklamu, a můžete se rozhodnout zda jít přímo za nějakou propagací na server listu nebo širší sítí jako je Google Ads nebo například česká obdoba sklik od Seznamu.

Ujistěte se, že pokud děláte placené reklamy, provedete svůj průzkum trhu, abyste neztráceli peníze. Nevyhazujte peníze na projekty, pokud nebudou fungovat. Mít reklamní strategii vám může nesmírně pomoci.

Nahrajte video na YouTube

Pokud máte zkušenosti v tvorbě videí, můžete je uplatnit když zkusíte vytvořit propagační video pro váš server. Nemusíte to ani dělat sami, můžete požádat někoho jiného, aby to udělal za vás. Pokud tak bude někdo hledat videa z Minecraftu je šance že se zobrazí právě to vaše.

Nápady na videa zahrnují přímo reklamu nebo můžete přimět hráče, aby natáčeli videa s doporučeními o tom, jak skvělý je váš server a proč se také přidat. Oba nápady fungují velmi dobře. Možností je mnoho, a pokud vás napadne lepší nápad, měli byste do toho jít!

Požádejte hráče aby pozvali své přátelé

Neexistuje lepší pocit než mít populární hráče na vašem serveru. Když na váš server přijdou populární hráči, přivedou své přátele. Nejenže máte oblíbeného hráče, ale získáte také kohokoli, kdo je s tímto populárním hráčem spojen.

To platí i pro skupiny přátel. Když pár školních kamarádů pozve své školní kamarády tak najednou máte mnohem vyšší denní počet hráčů. Zkuste svůj server povýšit na skupiny přátel, abyste se ujistili, že vás neopustí když jeden přítel skončí, hrozí že si svojí partu vezme sebou!

Mějte trpělivost

Hledání nových hráčů pro váš Minecraft server může trvat dlouho. Správci serverů by měli být trpěliví a sledovat, jak jejich servery po denních promo akcích pomalu rostou. Nečekejte, že příští velký server budete mít přes noc.

Pokud věnujete slušné množství času hledání nových hráčů, pak nakonec přijdou. Pomůže, pokud je váš server jedinečný a má co nabídnout. Ujistěte se, že vyhovíte potřebám hráčů, aby mohli hrát na vašem serveru.