MCStats - způsob, jak analyzovat Váš Minecraft server.

Vybudovat komunitu na Minecraft serveru může být těžké, sám jsem před pár lety spravoval vlastní Minecraft server. Neměl jsem ponětí, odkud hráči přišli nebo jak dlouho na serveru zůstali.

Tento problém ale již není pro správce Minecraft serverů neřešitelný, z těchto důvodů vzniká MCStats. Nový projekt pod server listem mcservery.eu.

MCStats si klade za cíl pomoci provozovatelům Minecraft serverů lépe porozumět potřebám jejich hráčů a pomoci s růstem serveru. Jak toho chci dosáhnout? Například umí v čas hlásit výpadky serveru a také je monitorovat zpětně, to umožňuje vyhodnotit o kolik hráčů přijde po opětovném zprovoznění serveru. Do budoucna by tak s větším monitorovaným vzorkem serverů mohl systém umět doporučit vhodný hosting pro Váš server tak aby byl uptime serveru ideálně co nejvyšší.

Nespornou výhodou je snadná instalace a fakt že funguje s Vaším oblíbeným serverovým softwarem. Pro monitoring serveru není zapotřebí instalace žádných pluginů, jediné, co ke své funkci systém potřebuje je ip adresa a port serveru.

Co MCStats umí?

  • Detailní statistiky (Počet hráčů, uptime a podobně...)
  • Notifikace v případě výpadku
  • Vlastní status stránka, kterou můžete sdílet s vašimi hráči.
  • Export dat pro další práci s nimi v csv formátu.
  • Snadná instalace a široká podpora serverového softwaru

Do budoucna mám mnoho plánů jak službu dále vylepšovat.

„Když jsem mcservery.eu začal připravovat zpět v roce 2020, chtěl jsem vybudovat nejen server list ale komunitu která bude spojovat hráče s provozovateli Minecraft serverů. S projektem MCStats si kladu za cíl dále rozvíjet mcservery.eu a pomoci správcům herních serverů lépe porozumět jejich hráčům.“