Minecraft s ray tracingem oficiálně vychází pro Windows 10 a je k dispozici všem

Minecraft je ve světě videoher nepochybně klasikou a s každou aktualizací stále sbírá více a více hráčů. Vizuál hry se však dramaticky nezměnil od vydání Minecraftu v roce 2009, s výrazným vizuálním stylem, který dobře zapadá do jakéhokoli zařízení a jakéhokoli hardwaru. Nyní, přinejmenším v systému Windows 10, je Minecraft s ray tracingem oficiálně vydán pro každého. Ray tracing přináší do Minecraftu značné vizuální upgrady s vynikajícím osvětlením, stíny, odrazy, textury, shadery a ještě mnohem více. Na první pohled to opravdu vypadá jako úplně jiná hra. Pro rychlý pohled si můžete prohlédnout trailer níže.

Minecraft s RTX byl v beta testování od dubna letošního roku a nakonec si před několika měsíci vzal Nether Update a přinesl mu aktuální verzi Minecraft bez RTX. Nyní je oficiálně k dispozici všem, kteří mají potřebný hardware, takže pokud je vaše herní sestava s grafickou kartu RTX od NVIDIA, můžete také zažít Minecraft s RTX ray tracing. Ještě lepší je, že je stále kompatibilní s klasickými vizuály Minecraftu, takže můžete zapínat a vypínat ray tracing nebo hrát s lidmi, kteří nemají kartu kompatibilní s RTX.

Spolu s vydáním Minecraftu s RTX vydává Mojang Studios také zdarma dvě nové mapy na Minecraft Marketplace, které ukazují, co ray tracing přináší do jejich kreativního sandboxu v otevřeném světě. Zainteresovaní hráči si také mohou vytvořit své vlastní balíčky textur, které začnou od nuly pomocí ray tracingu.

Bohužel v Minecraftu pro Xbox Series X | S není slovo, takže sledování paprsků v tuto chvíli nepřichází do Minecraftu na Xbox Series X nebo Xbox Series S. Pokud máte herní počítač nebo na jeho stavbě pracujete a chcete si na vlastní kůži vyzkoušet ray tracing, zvažte některé z nejlepších grafických karet pro hraní, abyste získali představu o tom, co byste měli hledat.