<![CDATA[mcservery.eu/blog]]>http://localhost:2368/http://localhost:2368/favicon.pngmcservery.eu/bloghttp://localhost:2368/Ghost 5.47Sun, 14 May 2023 22:12:53 GMT60<![CDATA[Uživatelská jména na Discordu a propojení s mcservery.eu]]>Discord nedávno oznámil, že mění způsob, jakým zobrazuje uživatelská jména, odstraněním discriminatoru. Cílem této změny je údajně zlepšit u&

]]>
http://localhost:2368/uzivatelska-jmena-na-discordu-a-propojeni-s-mcservery-eu/6461560eb56f0157e87c5457Sun, 14 May 2023 21:48:56 GMTDiscord nedávno oznámil, že mění způsob, jakým zobrazuje uživatelská jména, odstraněním discriminatoru. Cílem této změny je údajně zlepšit uživatelskou zkušenost a snížit zmatky mezi uživateli s podobnými jmény. Uživatelé již nebudou muset zadávat discriminator, který se skládal z čtyř číslic oddělených od uživatelského jména křížkem (#), a místo toho si budou moci vybrat své vlastní unikátní jméno.

Vzhledem k této změně se musí také přizpůsobit i mcservery.eu. Pro uživatele, kteří propojili svůj účet s Discordem, může tato změna ovlivnit uživatelské údaje zobrazené na webu, protože Váš profil na mcservery.eu zobrazoval Discord discriminator jako součást uživatelského jména z Discordu.

Pokud ještě nemáte propojený svůj účet s Discordem, stále je to možné, ale pouze pokud používáte původní tvar uživatelských jmen. Propojení účtů momentálně nepodporuje nový tvar. Protože tento přechod bude ze strany Discordu trvat delší dobu, nemůžeme zaručit, že propojení bude vždy plně funkční.

Momentálně se připravuje nový systém, který umožní snadnější propojení Vašeho Discord účtu s mcservery.eu. Pokud se ale s propojením objeví jakékoli problémy, neváhejte mě kontaktovat na Discordu nebo na emailu [email protected].

„V nadcházejících týdnech začneme uživatele upozorňovat na možnost aktualizovat svůj účet na nové uživatelské jméno, takže až na vás přijde řada, očekávejte v aplikaci upozornění.
Během přechodu budou všichni uživatelé služby Discord vyzváni k výběru nového uživatelského jména a přístup se bude pomalu rozšiřovat v průběhu několika měsíců. Chceme být obzvláště ohleduplní k dlouholetým uživatelům služby Discord, kteří mají svá uživatelská jména již delší dobu, takže budeme přiřazovat prioritu výběru nového uživatelského jména podle toho, kdy jste se do služby Discord zaregistrovali. Co se týče zavádění, začneme s přístupem pro majitele partnerských a ověřených serverů, v následujících měsících pak pro všechny uživatele na základě stáří jejich účtu, počínaje rokem 2015. Současní předplatitelé služby Nitro, kteří si platí možnost přizpůsobení svého diskriminátoru a kteří se zaregistrovali do služby Nitro 1. března 2023 nebo dříve, budou mít také předčasný přístup.“ - Zdroj: blog.discord.com
]]>
<![CDATA[McServery API: Žebříček hlasujících na Váš web]]>V dnešním článku se podíváme na dva různé způsoby, jak zobrazit žebříček počtu hlasů od jednotlivých hráčů ze server listu u

]]>
http://localhost:2368/mcservery-api-zebricek-hlasujicich-pro-vas-server/6456c5fd70918407c803ee11Sat, 06 May 2023 23:48:28 GMTV dnešním článku se podíváme na dva různé způsoby, jak zobrazit žebříček počtu hlasů od jednotlivých hráčů ze server listu u Vás na stránkách vašeho Minecraft serveru. Tento žebříček hlasujících může být užitečný pro majitele Minecraft serveru, kteří chtějí ukázat nejaktivnější hráče a odměnit je za jejich přispění.

Kód by měl být brán především jako inspirace, jak implementovat tuto pro hráče zajímavou statistiku která je bude motivovat k aktivnějšímu hlasování pro Váš server. Pro tento příklad budeme používat endpoit /players/ který zobrazuje jednotlivě všechny hlasy pro Váš server za posledních 30 dní.

Máme zde dvě hodnoty a to je username pro jméno hráče který hlasoval pro daný server a time která zobrazuje čas kdy byl hlas serveru udělen.

kód zpracovává JSON s daty obsahujícími informace o jednotlivých udělených hlasech uživateli a vytváří tabulku, která zobrazuje počet odeslaných hlasů od každého uživatele, seřazenou sestupně podle počtu aktivit. Kód začíná převedením JSON na pole asociativních polí. Následně prochází každý záznam a zaznamenává počet aktivit pro každého uživatele. Poté se uživatelé seřadí podle počtu aktivit a vytvoří se tabulka, která zobrazuje počet aktivit pro každého uživatele.

Prvním krokem bude získání API klíče pro Váš server. Ten získáte po přihlášení na detailní stránce Vašeho serveru. Zde přesný návod, jak klíč získat.

Box pro úpravu Vašeho serveru - zde získáte potřebný API klíč.

PHP

První způsob využívá PHP. Pomocí API lze získat data v JSON formátu a následně je zpracovat v PHP. Výsledkem je tabulka s počtem hlasů a jménem hráče, seřazená dle pořadí. Tento přístup může být užitečný pro majitele serveru, kteří mají webové stránky postavené na PHP a chtějí data zpracovávat na serverové straně.

<?php

$apiKey = ''; // API Klíč Vašeho serveru

// převést JSON na pole asociativních polí
$data = json_decode(file_get_contents('https://api.mcservery.eu/players/?api_key=' . $apiKey), true);

// spočítat počet záznamů od každého uživatele
$counts = array();
foreach ($data as $record) {
    $username = $record['username'];
    if (isset($counts[$username])) {
        $counts[$username]++;
    } else {
        $counts[$username] = 1;
    }
}

// seřadit uživatele podle počtu záznamů
arsort($counts);

// vytvořit seznam ve formátu tabulky
echo '<table>';
echo '<tr><th>Hráč</th><th>Počet hlasů</th></tr>';
foreach ($counts as $username => $count) {
    echo '<tr><td>' . $username . '</td><td>' . $count . '</td></tr>';
}
echo '<tr><td>Hlasuj na <a href="https://mcservery.eu">mcservery.eu</a></td></tr>';
echo '</table>';

JavaScript

Druhý způsob využívá JavaScript. Data se stahují pomocí API v JSON formátu a jsou následně zpracovávána v JavaScriptu. Výsledkem je opět tabulka s počtem hlasů a jménem hráče, seřazená dle pořadí. Tento přístup může být užitečný pro majitele serveru, kteří chtějí data zpracovávat na straně klienta a využívat dynamického zobrazování.

Pomocí tohoto kódu získáme pomocí API data a následně je zpracujeme:

const apiURL = "https://api.mcservery.eu/players/?api_key=";
const apiKey = "";
const usersTableBody = document.getElementById("users-table-body");

fetch(apiURL + apiKey)
  .then((response) => response.json())
  .then((data) => {
    const usersMap = new Map();

    data.forEach((entry) => {
      const username = entry.username;
      const count = usersMap.has(username) ? usersMap.get(username) + 1 : 1;
      usersMap.set(username, count);
    });

    const usersArray = Array.from(usersMap);

    usersArray.sort((a, b) => b[1] - a[1]);

    usersArray.forEach((entry) => {
      const row = document.createElement("tr");
      const usernameCell = document.createElement("td");
      const countCell = document.createElement("td");

      usernameCell.innerText = entry[0];
      countCell.innerText = entry[1];

      row.appendChild(usernameCell);
      row.appendChild(countCell);

      usersTableBody.appendChild(row);
    });
  })
  .catch((error) => console.error(error));

Pro zobrazení tabulky s daty na stránce bude ještě nutné přidat html kód, jako je například tento:

<html>
  <head>
    <title>Seznam uživatelů</title>
  </head>

  <body>
    <table>
      <thead>
        <tr>
          <th>Hráč</th>
          <th>Počet hlasů</th>
        </tr>
      </thead>
      <tbody id="users-table-body"></tbody>
      <td>Hlasuj na: <a href="https://mcservery.eu">mcservery.eu</a></td>
    </table>
  </body>
</html>
Výsledek

Doufám, že vám tyto ukázky pomohou lépe pochopit, jak můžete použít API pro získání dat z mcservery.eu o Vašem Minecraft serveru. U obou ukázek jsem záměrně neuvedl CSS, jelikož věřím že kód poslouží jako inspirace pro vaši vlastní tvorbu.

💡
Zajímaly by Tě další ukázky, jak lze použít naše API? Navrhni na Discordu jakou další ukázku bys chtěl vidět!
]]>
<![CDATA[Jak vybudovat úspěšný Minecraft server: Strategie a tipy]]>Pokud jste majitelem Minecraft serveru, pravděpodobně hledáte způsoby, jak zvýšit počet hráčů a udělat svůj server populárnější. V tomto článku s v&

]]>
http://localhost:2368/jak-vybudovat-uspesny-minecraft-server/6437293dd8d3086244845f27Wed, 12 Apr 2023 22:46:52 GMT

Pokud jste majitelem Minecraft serveru, pravděpodobně hledáte způsoby, jak zvýšit počet hráčů a udělat svůj server populárnější. V tomto článku s vámi budeme sdílet několik tipů a strategií, jak toho můžete dosáhnout.

Vyberte si správný hosting

volba správného hostingu pro váš Minecraft server je klíčová pro jeho úspěch. Když si vybíráte hosting pro svůj server, musíte vzít v úvahu několik faktorů.

  1. Výkon a spolehlivost: Je důležité zvolit hosting, který poskytuje dostatečný výkon a spolehlivost pro váš server. Server musí být schopen zvládnout návštěvnost a požadavky vašich hráčů, aby se hra plynule odehrávala bez lagů a výpadků.
  2. Dostupnost technické podpory: Pokud se vyskytnou problémy s vaším serverem, budete chtít mít rychlý a efektivní způsob, jak je řešit. Proto je důležité zvolit hosting, který poskytuje technickou podporu 24/7.
  3. Přizpůsobení: Pokud si přejete přizpůsobit svůj server a nainstalovat různé pluginy, je důležité zvolit hosting, který vám umožní upravit nastavení a instalovat pluginy a modifikace.
  4. Cena: Cena hostingových služeb se může výrazně lišit. Musíte se rozhodnout, kolik jste ochotni investovat do svého Minecraft serveru a najít hosting, který nabízí vyvážený poměr mezi cenou a kvalitou služeb.

Pamatujte si, že zvolení správného hostingu může pomoci maximalizovat úspěch vašeho Minecraft serveru. Proto je důležité důkladně vybírat a porovnávat různé možnosti hostingových služeb.

Raspberry Pi 4 Minecraft server s Dockerem a ngrok - Bez potřeby veřejné IP adresy
V tomto článku se dozvíte, jak vytvořit Minecraft server na Raspberry Pi 4 bez potřeby nastavovat port forwarding na vašem routeru a vlastnit veřejnou ip adresu. Místo toho použijeme ngrok k vytvoření bezpečného tunelu pro připojení z internetu. Na rozdíl od jiných možností, jak hostovat váš Minecr…
Jak vybudovat úspěšný Minecraft server: Strategie a tipy
Minecraft server můžete hostovat i doma třeba pomocí Raspberry Pi

VPS (Virtual Private Server) je další možnost, jak hostovat Minecraft server. Jedná se o virtuální stroj, který je hostován na fyzickém serveru. VPS vám poskytuje plnou kontrolu nad vaším serverem, jako byste ho hostovali sami. Na rozdíl od sdíleného hostingu, VPS vám umožňuje mít přístup ke kořenovému adresáři a instalovat vlastní software a aplikace jako například Apache, MySQL a PHP pro webové stránky vašeho serveru.

VPS může být výhodnější pro ty, kteří chtějí mít plnou kontrolu nad svým serverem a potřebují více prostoru, než co nabízí sdílený hosting. VPS vám také umožňuje přizpůsobit výkon vašeho serveru podle vašich potřeb. Avšak, VPS může být dražší než sdílený hosting a také vyžaduje určité technické znalosti a zkušenosti, aby byl efektivně spravován.

Výběr mezi sdíleným hostingem a VPS závisí na vašich potřebách a schopnostech. Pokud máte omezený rozpočet a nechcete se starat o technickou stránku věci, sdílený hosting může být pro vás lepší volbou. Pokud ale potřebujete plnou kontrolu nad svým serverem a máte technické zkušenosti, VPS může být výhodnější alternativou.

Vytvořte zajímavé světy

Jedním z nejdůležitějších aspektů úspěšného Minecraft serveru jsou zajímavé světy, které přilákají hráče a udrží je na serveru. Zde jsou některé způsoby, jak můžete vytvořit zajímavé světy pro svůj Minecraft server

Plánujte světy předem: Než začnete s vytvářením světů, je důležité plánovat, co do nich umístíte. Zvažte, co by mohlo být zajímavé pro hráče, jako například skryté jeskyně, malé vesnice, zříceniny nebo tajemné vstupy. Pokud plánujete vytvářet komplexní světy, zvažte použití nástrojů pro tvorbu světů, které vám mohou pomoci vytvořit složité terény, jako jsou hory, řeky nebo moře.

Přizpůsobte světy hráčům: Ne každý hráč hledá stejný druh zábavy, proto je důležité přizpůsobit světy různým hráčům. Zvažte vytvoření světů určených pro stavební soutěže, PvP bitvy nebo pro přežití v divočině. Vytvořte světy, které jsou vhodné pro všechny hráče, bez ohledu na to, zda jsou zkušení hráči nebo nováčci.

Využijte pluginy a módy: Pluginy a módy mohou být skvělým způsobem, jak rozšířit zábavu v Minecraftu a přidat do světů nové prvky. Existuje mnoho pluginů, které umožňují hráčům vytvářet a upravovat vlastní světy, přidávat nové bloky a předměty, a dokonce i implementovat vlastní herní mechaniky. Zvažte použití pluginů a módu pro vytvoření světů, které jsou unikátní a zajímavé pro hráče.

Přidejte questy a výzvy: Questy a výzvy mohou být skvělým způsobem, jak udržet hráče zapojené a motivované. Vytvořte úkoly, které hráči musí splnit, aby získali odměny, jako jsou vzácné předměty nebo zkušenostní body.

Budujte komunitu

Podpora komunity je důležitým aspektem při budování úspěšného Minecraft serveru. Komunita se skládá z hráčů, kteří hrají na vašem serveru, a vytváří si na něm zážitky. Je důležité být vstřícný a aktivně se zapojovat do komunity, aby se hráči cítili vítáni a aby se na serveru cítili jako doma.

Existuje mnoho způsobů, jak podporovat komunitu. Jedním z nich je vytváření přátelské a pozitivní atmosféry na serveru. Moderátoři by měli být přátelští, ochotní pomoci a spravedliví při řešení konfliktů. Můžete také vytvořit tým dobrovolníků, kteří budou pomáhat hráčům a moderátorům.

Dalším způsobem, jak podpořit komunitu, je poskytování pravidelných aktualizací a vylepšení serveru. Hráči budou mít větší zájem hrát na serveru, který se pravidelně aktualizuje a má nové funkce. Je také dobré poskytovat hráčům možnost ovlivnit směřování serveru, například vytvářením ankety nebo přijímáním návrhů na nové funkce.

Dalším způsobem, jak podpořit komunitu, je pořádání akcí a soutěží. Akce a soutěže mohou být různého druhu, například stavěcí soutěže, PvP turnaje, nebo adventury. Tyto akce mohou přitáhnout nové hráče a udržet stávající hráče angažované.

V neposlední řadě je důležité vytvořit fórum pro hráče, kde se mohou setkat a diskutovat o serveru. Fórum umožňuje hráčům sdílet své nápady, problémy a tipy, a také umožňuje hráčům vytvořit si vlastní partu přátel na serveru.

Podpora komunity je klíčovým faktorem pro úspěšný Minecraft server. Pokud budete mít vstřícnou a pozitivní atmosféru na serveru, pravidelně aktualizujete server a pořádáte akce a soutěže, budou hráči mít větší zájem hrát na vašem serveru a vaše komunita se bude rozrůstat.

Nabídněte jedinečný herní zážitek

Když se lidé připojují, chtějí zažít něco, co nemohou najít na jiných serverech. Proto je důležité nabídnout jim jedinečný herní zážitek. Zde je několik tipů, jak toho docílit:

  1. Vytvořte vlastní pluginy: Pluginy jsou skvělým způsobem, jak přidat nové prvky do hry. Pokud vytvoříte své vlastní pluginy, můžete přidat nové funkce, které nikde jinde nejsou k dispozici.
  2. Vytvořte vlastní mapy: Kromě pluginů můžete vytvořit také vlastní mapy, které nabídnou hráčům unikátní herní zážitek. Buďte kreativní a vytvořte mapy s různými úrovněmi obtížnosti, tajnými místy a dalšími zajímavými prvky.
  3. Organizujte speciální události: Hostování speciálních událostí je skvělým způsobem, jak přilákat hráče na server. Můžete organizovat například tematické akce, závody, nebo dokonce živé koncerty. Tato jedinečná zážitky budou mít hráči rádi a budou se k serveru rádi vracet.
  4. Poskytněte hráčům různé možnosti: Hráči mají různé zájmy, a tak byste měli nabídnout různé herní režimy, které uspokojí všechny hráče. Pokud například máte server zaměřený na přežití, můžete zároveň nabízet i minihry nebo Creative režim pro hráče, kteří si chtějí jen tak zahrát.

Nabídnutím jedinečného herního zážitku na vašem serveru můžete přilákat hráče a udržet je na serveru déle. Navíc, když hráči zjistí, že na vašem serveru najdou něco nového a zajímavého, mohou svým přátelům doporučit váš server, což vám pomůže růst a získávat nové hráče.

Zapojte se do Minecraft komunit

Existuje mnoho Minecraft komunit online, včetně fór, Discord serverů a Reddit skupin. Účast v těchto komunitách je skvělým způsobem, jak se spojit s ostatními hráči Minecraftu a propagovat váš server. Sdílejte aktualizace o vašem serveru a žádejte o zpětnou vazbu, která vám pomůže ho vylepšit.

Je důležité, aby vaše zapojení do Minecraft komunity bylo přirozené a autentické. Snažte se zapojovat do komunity, které jsou pro vás relevantní, a buďte vstřícní a ochotní pomoci ostatním hráčům. Takové chování vás pomůže získat respekt a pověst jako seriózního a kvalitního vlastníka serveru.

Propagujte svůj server

Sociální média jsou skvělým způsobem, jak oslovit velké množství lidí a propagovat svůj server. Vytvořte účty na populárních platformách jako jsou Twitter, Facebook a Instagram a pravidelně zveřejňujte aktualizace o vašem serveru. Určitě zahrňte screenshoty a videa vašeho serveru, aby hráči měli chuť se přidat, a viděli co na serveru mohou očekávat.

Přidání serveru na server list (seznam serverů) může být velmi prospěšné pro růst vašeho Minecraft serveru. Tyto server listy jsou webové stránky, které seznamují hráče s různými Minecraft servery, a umožňují jim snadno vyhledat a připojit se k serverům podle určitých kritérií.

Kromě toho, že se hráči mohou snadno připojit k vašemu serveru, můžete také získat exponenciální nárůst návštěvnosti vašeho serveru. Když se hráči připojují k serveru přes server list, mohou vidět popisy vašeho serveru a zjistit více o tom, co váš server nabízí. Pokud se jim to líbí, mohou se rozhodnout zůstat na serveru déle nebo se vrátit později.

Pokud chcete, aby se o vašem Minecraft serveru dozvědělo co nejvíce hráčů, doporučujeme ho přidat na server list mcservery.eu. Tento server list je velmi oblíbený a může vám pomoci získat nové hráče a zvýšit návštěvnost vašeho serveru.

Jak vybudovat úspěšný Minecraft server: Strategie a tipy
McStats vám pomůže získat detailní statistiky o vašem Minecraft serveru

Sledujte analytiku

Sledování analytiky je důležitým krokem pro každého, kdo chce mít úspěšný Minecraft server. Analytika vám poskytuje klíčové informace o vašich hráčích, jaké akce podnikají a jak interagují s vaším serverem. K tomu můžete použít například náš nástroj McStats, jak již z názvu vyplývá slouží k získaní statistik o vašem Minecraft serveru.

sledování statistik vám umožní zhodnotit úspěch vašich marketingových kampaní. Pokud jste například právě spustili novou reklamní kampaň na sociálních sítích, můžete sledovat, zda se zvýšil počet hráčů na vašem serveru. Pokud tomu tak je, můžete se rozhodnout v budoucnu věnovat více pozornosti vašim sociálním sítím pro zvýšení viditelnosti serveru.

Budování úspěšného Minecraft serveru vyžaduje kombinaci úsilí, kreativity a pozornosti k detailům. Pokud budete následovat tipy a strategie uvedené v tomto článku, můžete přilákat nové hráče, udržet stávající a vytvořit prosperující komunitu kolem svého serveru.

Nezapomeňte propagovat svůj server na sociálních sítích, přidat na server list, vytvořit webovou stránku a zapojit se do Minecraft komunit, abyste zvýšili viditelnost vašeho serveru. Nabídněte hráčům jedinečný server, aby se připojili a zůstali jako stálí hráči, pořádejte události a soutěže, aby byli zapojeni do chodu komunity, a optimalizujte svůj server, aby běžel plynule.

Neměli byste zapomenout pravidelně sledovat analytiku svého serveru a dělat potřebné úpravy, aby stále splňoval potřeby a očekávání vašich hráčů. Tímto způsobem a věnováním potřebného času a úsilí můžete vybudovat úspěšný Minecraft server, který bude i nadále růst a prospívat po mnoho let.

]]>
<![CDATA[Jak najít nejlepší Minecraft servery pro hraní s přáteli]]>Hledáte skvělý server pro hraní Minecraftu s vašimi přáteli? S tolika různými servery tam venku může být obtížné najít ten nejlepší. V

]]>
http://localhost:2368/jak-najit-nejlepsi-minecraft-servery-pro-hrani-s-prateli/642df79db7485065a0e65ebfWed, 05 Apr 2023 23:00:05 GMT

Hledáte skvělý server pro hraní Minecraftu s vašimi přáteli? S tolika různými servery tam venku může být obtížné najít ten nejlepší. V tomto článku vám poskytneme několik tipů a triků, jak najít ten nejlepší Minecraft server pro vás a vaše přátele.

Využijte server listy

Server listy jsou skvělým zdrojem pro hledání nových serverů. Tyto webové stránky obsahují seznamy serverů seřazených podle kategorie, počtu hráčů, zeměpisného umístění a dalších faktorů. Server listy jsou snadno dostupné online a často poskytují recenze a hodnocení od ostatních hráčů, takže se můžete rozhodnout, zda si chcete server vyzkoušet nebo ne. Vyzkoušejte třeba tento server list, kde Minecraft servery řadíme dle oblíbenosti.

Použijte Google

Jestliže máte specifickou představu o tom, jaký server hledáte, Google je vaším nejlepším přítelem. Stačí zadat klíčová slova spojená s hledaným serverem a můžete najít mnoho různých výsledků. Pokud nevíte, jaká klíčová slova použít, zkuste například "nejlepší Minecraft server pro hraní s přáteli" nebo "Minecraft server pro týmové hry".

Zkuste Minecraft fóra

Minecraft fóra jsou dalším skvělým zdrojem pro hledání serverů. Tyto fóra jsou často zaměřeny na různé témata a mají speciální sekce pro prezentaci a reklamu na servery. Procházením fór můžete najít i různé tipy a triky pro hraní na serverech a můžete se připojit k různým Minecraft komunitám.

Zeptejte se svých přátel

Pokud máte kamarády, kteří hrají Minecraft, zeptejte se jich na rady a doporučení. Mohou vám poskytnout informace o servery, na kterých se sami baví, a mohou vám dokonce nabídnout možnost hrát společně s nimi.

Vyzkoušejte několik serverů

Nejlepším způsobem, jak najít ten nejlepší Minecraft server pro sebe a své přátele, je vyzkoušet několik serverů. Hraním na různých typech serverů zjistíte, co vám nejvíce vyhovuje a co byste chtěli na serveru najít. A pokud narazíte na nějaký server, který se vám opravdu líbí, nezapomeňte se zeptat ostatních

Jak najít nejlepší Minecraft servery pro hraní s přáteli

Dále je důležité také vybírat servery s přátelskou komunitou. Když se připojíte na server, kde jsou hráči všude kolem vás naprosto bez reakcí a nikdo se vám neozve, tak to není moc zábavné. Zvolte si server s hráči, kteří jsou otevření k novým přátelům a rádi s vámi budou hrát a komunikovat.

Pokud se chystáte hrát s přáteli, je dobré zvolit server s nízkou latencí a stabilním připojením, abyste mohli hrát bez lagů a přerušení. Nakonec se ujistěte, že server má dostatečné zabezpečení a správu. Server by měl mít aktivní administrátory, kteří dohlíží na chování hráčů a ochraňuje server před cheatery a podvodníky.

Jakmile si vyberete svůj ideální Minecraft server pro hraní s přáteli, můžete se pustit do hraní a užívat si společnou zábavu. Pamatujte si však, že každý server je jiný a může mít různá pravidla a požadavky. Pokud se nejedná o server, který vás plně uspokojuje, neváhejte si najít jiný. Vždy existuje mnoho různých možností, a proto si můžete najít ten správný server, který vám nabídne zábavu, kterou hledáte.

Vybírání správného Minecraft serveru může být náročné, ale důležité je, aby se vám na serveru líbilo a aby vám poskytovalo přesně to, co hledáte. Pokud si chcete být jisti, že jste našli ten správný server, můžete se podívat na hodnocení serverů na server listech nebo na sociálních sítích. Tyto platformy vám mohou poskytnout užitečné informace o serverech, jako jsou recenze a názory ostatních hráčů.

Nemějte obavy experimentovat s různými servery a vyzkoušet různé herní módy. Každý server je unikátní a může vám nabídnout něco nového. Pamatujte si, že Minecraft je hra, která je zábavná, když ji hrajete s přáteli, a že výběr správného serveru může být klíčový pro vaše herní zážitky.

]]>
<![CDATA[Raspberry Pi 4 Minecraft server s Dockerem a ngrok - Bez potřeby veřejné IP adresy]]>V tomto článku se dozvíte, jak vytvořit Minecraft server na Raspberry Pi 4 bez potřeby nastavovat port forwarding na vašem routeru a vlastnit veřejnou ip adresu. Místo toho použijeme ngrok k vytvoř

]]>
http://localhost:2368/raspberry-pi-4-minecraft-server-s-dockerem-a-ngrok-bez-potreby-verejne-ip-adresy/642c25f3b77c2c62c0ab86a9Tue, 04 Apr 2023 16:01:44 GMT

V tomto článku se dozvíte, jak vytvořit Minecraft server na Raspberry Pi 4 bez potřeby nastavovat port forwarding na vašem routeru a vlastnit veřejnou ip adresu. Místo toho použijeme ngrok k vytvoření bezpečného tunelu pro připojení z internetu.

Na rozdíl od jiných možností, jak hostovat váš Minecraft server ať už pomocí AWS nebo klasického server hostingu se může jednat o tu z dlouhodobého hlediska nejlevnější metodu. To platí především pokud již doma máte nevyužívané Raspberry Pi nebo plánujete provozovat menší server dlouhodobě. Pojďme se podívat jak na to.

Co budeme potřebovat:

  • Počítač se systémem Windows, Mac nebo Linux.
  • Raspberry pi 4 (doporučuje se alespoň model s 2GB, záleží však na tom, kolik lidí bude na serveru hrát).
  • 16GB nebo větší micro sd kartu.
  • Ethernetový kabel.
  • Napájecí adaptér pro Pi

Nejprve nainstalujte operační systém na Vaše Raspberry Pi. K tomu budeme potřebovat stáhnout oficiální Raspberry Pi Imager.

Raspberry Pi 4 Minecraft server s Dockerem a ngrok - Bez potřeby veřejné IP adresy

Připojte k počítači SD kartu. Zvolte operační systém, který chcete nainstalovat, vyberte správnou SD kartu, kterou jste připojili (ujistěte se, že je to ta správná!), a poté stiskněte tlačítko pro zápis. Nechte proces zápisu dokončit a ignorujte všechna okna Průzkumníka souborů, která se mohou objevit.

Pro tento tutoriál zvolím verzi Raspberry Pi OS lite 32-bit. Verze lite neobsahuje desktopové prostředí, což pro účely tohoto návodu není potřeba, ale pokud chcete, můžete si nainstalovat verzi s desktopovým prostředím. Pokud máte model Raspberry Pi s kapacitou 8GB, vyberte 64-bitovou verzi OS, abyste mohli plně využít potenciálu RAM vašeho Raspberry Pi.

Jakmile máte obraz systému hotový, ignorujte případné varování systému Windows, které se může objevit a tvrdit, že je potřeba disk s novým systémem naformátovat. Vytáhněte a znovu připojte SD kartu k počítači, otevřete disk označený jako "boot" a vytvořte na kartě soubor nazvaný "ssh" (bez přípony). U Windows to lze udělat vytvořením textového souboru a odstraněním přípony .txt. Pokud používáte Mac nebo Linux stačí ve složce boot otevřít terminál a použít příkaz: touch ssh

Vložte kartu SD do Raspberry Pi, připojte Ethernetový a napájecí kabel. Počkejte minutu na spuštění a nalezení IP adresy. Můžete zjistit IP adresu tím, že navštívíte webové rozhraní vašeho routeru. Pokud nevíte, jak najít IP adresu vašeho routeru, doporučuji tento vynikající článek. Jakmile se úspěšně přihlásíte ke svému routeru, zkontrolujte připojená zařízení.

Jakmile získáte IP adresu Raspberry Pi, připojte se k němu pomocí protokolu SSH. Pokud používáte operační systém Mac nebo Linux, můžete použít následující příkaz z terminálu: ssh pi@<ip-adresa>, kde je IP adresa Raspberry Pi. Pokud používáte systém Windows, můžete použít software jako Putty, vložit IP adresu Raspberry Pi do pole "Adresa" a kliknout na tlačítko "Připojit".

Výchozí heslo je "raspberry". Okamžitě po přihlášení změňte výchozí heslo zadáním příkazu passwd a následováním pokynů.

Nyní aktualizujte Raspberry Pi příkazy sudo apt update && sudo apt upgrade. Toto může trvat několik minut. Po dokončení aktualizace restartujte Raspberry Pi pomocí příkazu sudo reboot now a počkejte minutu na jeho opětovné spuštění. Po opětovném připojení se můžete přesunout na další krok.

Instalace potřebných balíčků

Nyní když již máme nakonfigurované Raspberry Pi můžeme pokračovat dál a nainstalovat samotná Minecraft server. K tomu použijeme tento Docker image k sestavení našeho serveru. Stejný Docker image můžete použít i pokud byste instalovali Váš server například na AWS.

Budeme potřeba nainstalovat pár věcí. Celkově to bude trvat přibližně 15 minut v závislosti na vašem internetovém připojení.

Nainstalujte javu příkazem: sudo apt install default-jdk

Stáhněte a nainstalujte libseccomp2:

wget http://ftp.de.debian.org/debian/pool/main/libs/libseccomp/libseccomp2_2.4.4-1~bpo10+1_armhf.deb

Poté nainstalujte stažený soubor: sudo dpkg -i libseccomp2_2.5.1-1~bpo10+1_armhf.deb

Toto je nejaktuálnější verze v době psaní tohoto tutoriálu. Můžete ověřit nejnovější verzi a odkazy na zrcadla pomocí tohoto odkazu: https://packages.debian.org/buster-backports/libseccomp2

Nakonec potřebujeme samotný Docker a pro to spusťte následující příkazy postupně jeden po druhém:

  • curl -fsSL https://get.docker.com -o get-docker.sh
  • sh ./get-docker.sh
  • sudo apt-get install -y libffi-dev libssl-dev python3 python3-pip
  • sudo apt-get remove python-configparser
  • sudo pip3 -v install docker-compose

Přiřaďte oprávnění uživateli pi ke spuštění příkazů dockeru:

sudo usermod -aG docker pi

Poté restartujte Raspberry Pi (sudo reboot now) a přihlaste se znovu. Nyní bychom měli být připraveni nastavit server.

Spuštění serveru

Nejprve vytvořte adresář pro Minecraft server a pomocí příkazu cd do něj přejděte:

mkdir minecraft-server && cd minecraft-server

Vytvořte soubor docker-compose.yml: sudo nano docker-compose.yml

Do souboru zkopírujte následující obsah:

    minecraft-server:
    image: itzg/minecraft-server
    container_name: minecraft-server

    ports:
        - "25565:25565"

    environment:
        MEMORY: 1G
        EULA: "TRUE"
    tty: true
    stdin_open: true
    restart: always

    volumes:
        # attach a directory relative to the directory containing this compose file
        - ./minecraft-data:/data
    

Mějte na paměti, že tímto souhlasíte s licenčními podmínkami Minecraftu. Pro ukončení souboru stiskněte ctrl+x, poté y a enter.

Pokud chcete vidět, jaké další možnosti a parametry můžete použít, podívejte se na repozitář na Githubu. Jsou tam možnosti, jak spustit i jiný druh Minecraft serveru (Bukkit/Spigot, Paper a mnoho dalších).

Docker-compose.yml soubor, který jsme právě vytvořili, říká Dockeru, jak a jaký obraz postavit. První řádek udává název kontejneru, který může být cokoliv, ale my jsme zvolili minecraft-server, aby byl snadno identifikovatelný. Tento název je také znovu specifikován na řádku 3. Další důležité parametry jsou MEMORY pod environment a sekce volumes.

Paměť je nastavena na 1 gigabyte, ale můžete ji změnit, například tím, že namísto 1G napíšete 2G. Ujistěte se však, že je nižší než celková paměť vašeho Raspberry.

Pro spuštění serveru stačí zadat příkaz docker-compose up -d. Docker poté stáhne soubory obrazu a spustí kontejner. Jakmile se dokončí stahování, můžete zkontrolovat stav svého Docker kontejneru pomocí příkazu docker logs -f minecraft-server. Pokud vidíte startovací protokol minecraft serveru, funguje to! Pro ukončení zobrazení protokolu použijte klávesovou zkratku ctrl+c.

Také zjistíte, že byla vytvořena složka s názvem minecraft-data. Toto je umístění vašich konfiguračních souborů serveru.

Pro ověření, zda se k serveru můžete připojit, otevřete aplikaci minecraft a do pole pro přidání nového serveru zadejte IP adresu vašeho raspberry pi. Pokud se server objeví v seznamu, funguje to jak má!

Zpřístupnění Vašeho serveru mimo lokální síť
Nejprve budete potřebovat účet pro použití ngrok. Zaregistrujte se zde.

Jakmile máte účet, vraťte se zpět na obrazovku Raspberry Pi, a přejděte se zpět do domovského adresáře pomocí příkazu cd ~ a poté stáhněte a rozbalte ngrok pomocí následujících příkazů:

wget https://bin.equinox.io/c/4VmDzA7iaHb/ngrok-stable-linux-arm.tgz
tar -xvzf ngrok-stable-linux-arm.tgz

Ověřte, zda je nainstalován, zadáním příkazu ./ngrok help. Pokud dostanete seznam příkazů, které můžete použít s ngrok, pak byl nainstalován správně.

Nastavte ngrok k použití autentifikačního tokenu, který jste získali při registraci, pomocí následujícího příkazu:
./ngrok authtoken TOKEN

Token naleznete v ngrok dashboardu po přihlášení do účtu. Najdete ho na kartě "Auth" nebo přejdete na tuto stránku: https://dashboard.ngrok.com/get-started/your-authtoken.

Jakmile spustíte příkaz, bude vytvořen soubor ngrok.yml obsahující váš token. Pro nastavení tunelu budete muset upravit konfigurační soubor ngrok.yml, který byl právě vytvořen. Měl by se nacházet někde jako /home/pi/.ngrok2/ngrok.yml.

Otevřete soubor pomocí příkazu nano:
sudo nano /home/pi/.ngrok2/ngrok.yml

A přidejte následující kód ZA Váš authtoken:

tunnels:
  minecraft-server:
    proto: tcp
    addr: 25565
    bind-tls: true
    console_ui: false

Pro opuštění souboru stiskněte Ctrl + X, poté Y a nakonec Enter.

Tímto jste nastavili tunel na použití protokolu TCP, otevřený na portu 25565, což je port Minecraftu. Také jste tunelu pojmenovali minecraft-server.

Teď už jen vytvoříte soubor, který povolí ngrok jako službu, takže bude spuštěn při spuštění Raspberry Pi a nebude se zobrazovat v popředí, když ngrok běží.

sudo nano /etc/systemd/system/ngrok-client.service

Vložtě následující obsah:

[Unit]
Description=ngrok client
After=network.target

[Service]
ExecStart=/home/pi/ngrok start --all -config /home/pi/.ngrok2/ngrok.yml
Restart=on-abort

[Install]
WantedBy=multi-user.target

Jako vždy stiskněte ctrl+x, následováno y a poté enter pro uložení a ukončení.

Následující příkazy slouží k povolení ngrok jako služby:

sudo systemctl daemon-reload
sudo systemctl enable ngrok-client
sudo systemctl start ngrok-client

Pro ověření, zda ngrok funguje, spusťte následující příkaz: systemctl status ngrok-client.service. Pokud vidíte, že je služba povolena (enabled), tak funguje správně!

Pro získání odkazu, který můžete sdílet s přáteli, aby se připojili k serveru, navštivte stránku stavu ngrok.

Zde uvidíte všechny své tunely https://dashboard.ngrok.com/cloud-edge/endpoints

Odkaz pro tunel má předponu tcp://. Při vkládání do adresního řádku serveru v Minecraftu je třeba tuto předponu odstranit.

Hotovo! Server běží a ngrok je nakonfigurován. Můžete se odpojit od ssh relace a užívat si Minecraft! Pro aktualizaci serveru na nejnovější verzi Minecraftu stačí restartovat Raspberry Pi (pokud jste server nakonfigurovali podle tohoto návodu). Mějte na paměti, že názvy ngrok tunelů se někdy mění, takže po každém restartu systému zkontrolujte stránku stavu ngrok, abyste získali aktualizovanou adresu serveru. Pokud vlastníte doménu, můžete si jí nastavit jako adresu serveru pomocí tohoto návodu.

]]>
<![CDATA[Verze: 2.2 Claim serveru a přepracovaný Votifier]]>Ahoj, dnes byla konečně vydána velká aktualizace server listu, která přináší mnoho významných změn po dlouhé době. Jak jsem slíbil při minulém menš

]]>
http://localhost:2368/verze-2-2/642b65a5fefb6657bc0d3400Tue, 04 Apr 2023 01:00:00 GMT

Ahoj, dnes byla konečně vydána velká aktualizace server listu, která přináší mnoho významných změn po dlouhé době. Jak jsem slíbil při minulém menším updatu na začátku tohoto roku, adresy serverů byly změněny podle přání uživatelů. Ale to není všechno! Tuto novou funkci jsem si držel v tajnosti, ale nyní ji mohu konečně odhalit - je možné převést vlastnictví serveru bez kontaktování podpory. To by mělo usnadnit správu serverů pro naše uživatele. Pojďme se tedy podívat na všechny další úpravy.

⚡️ Načítání seznamu serverů bylo zrychleno o 70%

Je to zhruba přes rok, kdy byla provedena anketa kde jsem se uživatelů ptal, co by na mcservery.eu zlepšili. Častou odpovědí byla rychlost. Vím je to dlouhá doba, tato změna měli přijít dříve. Nicméně seznam serverů se již načítá rychleji, a to v průměru o 70 %

Doufám, že v dohledné době by se mohlo podařit toto načítání ještě zrychlit.

🔗 Mění se adresa stránky serveru

Další dlouho žádaná novinka, na detail serveru se nově lze dostat pomocí nového tvaru url adresy. např: mcservery.eu/server/jmeno-serveru

dochází tak k sjednocení stylu odkazů, s již dříve změněnými url uživatelských profilů.

Přístup přes parametr id prozatím zůstává stále funkční. Bude ale upřednostněno použití nových adres se jménem serveru.

📝 Oprava zobrazení popisů serverů

Již dříve bylo možné použití markdownu v popisu serveru, bohužel se ale některé styly nezobrazovali vždy správně. Tento problém by již měl být opraven.

Změnil jsem kód pro parsování Markdownu, nově tak na mcservery.eu používáme knihovnu Showdown.js a popisy by se již měli u všech serveru zobrazovat správně, tedy pokud v popisu správně používáte Markdown.

Je možné že bude u vašeho serveru nutné popis upravit, aby se zobrazoval tak jak má.

✅ Ověřený server

Nově se u serverů kde je přidán odkaz na web, a zároveň máte na Vašem webu zpětný odkaz na mcservery.eu bude zobrazovat že je váš server ověřený.

Potvrzujeme tak že uživatel který přidal daný server na server list, má pod kontrolou doménu kterou uvedl u serveru.

Propojené domény s vaším účtem si můžete zkontrolovat také v nastavení uživatelského účtu.

Verze: 2.2 Claim serveru a přepracovaný Votifier

Více k ověřeným serverům: https://help.mcservery.eu/spravci-serveru/zpe-tny-odkaz/overeny-server

🗳️ Upravené hlasování pomocí Votifieru

Hlasování u serverů s nastaveným odměňováním za hlasování je nově uživatelsky přívětivější. Nick na serveru se upravuje v modalu, zároveň je defaultně nastaveno uživatelské jméno z webu, takže není nutné vyplňovat pokud se shoduje s přezdívkou na serveru pro který hlasujete.

Zároveň byla odstraněna chyba při editaci serveru, která mohla způsobit nefunkční propojení s Votifierem.

🔀 Převod serveru / vynucené vlastnictví

Pokud někdo přidal server, který je Váš, nebo jen chcete převést svůj server na jiného uživatele nově je to možné bez kontaktování podpory. Jedná se o ověření převodu vlastnictví serveru prostřednictvím kódu v motd serveru. Tuto funkci má mcservery.eu jako jediný server list na CZ/SK scéně.

K převodu serveru není nutná spolupráce uživatele, který server na server list přidal. Je však nutné mít přístup na FTP nebo mít jinou možnost, jak v administraci Vašeho hostingu změnit konfigurační soubor serveru.

Verze: 2.2 Claim serveru a přepracovaný Votifier

Více k převodu serveru: https://help.mcservery.eu/spravci-serveru/prevod-vlastnictvi-serveru

Další změny:

  • Přes tagy na detailní stránce serveru se nově dá prokliknout na ostatní servery se stejnými tagy.
  • Drobné úpravy vzhledu stránek.
  • Odkaz z editace serveru zpět na stránku serveru.
  • Možnost kopírovat IP adresu serveru do schránky po kliknutí (zatím jen na detailu serveru).
  • Opět přepracovaný blog. Po 4x BTW 🤯
  • Oprava sitemap. Již se znovu automaticky generuje.

A to je pro zatím vše, v případě že by vám cokoliv nefungovalo nebo máte nějaký nápad, jak zlepšit mcservery.eu neváhejte se přidat na náš Discord server. Těším se na vaše připomínky a nápady jak tento projekt dál posouvat.

]]>
<![CDATA[Uživatelské rozhraní nastavení účtu a další novinky verze 2.1]]>

Ahoj, během dnešní noci byla nasazena nová verze webu (2.1). Zde jsem si připravil krátký souhrn novinek.

⚙️ Sjednocení vzhledu nastavení účtu

Vzhled nastavení uživatelského účtu

]]>
http://localhost:2368/uzivatelske-rozhrani-nastaveni-uctu-a-dalsi-novinky-verze-2-1/642b2b91fefb6657bc0d33caSat, 11 Feb 2023 20:41:00 GMT

Ahoj, během dnešní noci byla nasazena nová verze webu (2.1). Zde jsem si připravil krátký souhrn novinek.

⚙️ Sjednocení vzhledu nastavení účtu

Vzhled nastavení uživatelského účtu byl kompletně předělán. Stránka pro propojení účtu s Discordem byla integrována do nové sekce nastavení, stejně tak i změna hesla.
Tato změna by měla zjednodušit a zpřehlednit možnosti nastavení pro uživatele.

🙋 Změna v adrese uživatelského účtu

Uživatelské účty mají nově adresu ve tvaru mcservery.eu/users/JMENO

Tato změna se do budoucna bude týkat i adres serverů.

🪛 Úprava databáze

Došlo ke změnám jak v samotné databázi, tak v kódu. Nyní se server list načítá o něco rychleji.
Do budoucna plánuji ještě další úpravy, aby byl web rychlejší.

To jsou hlavní změny posledního updatu. Do budoucna jsou v plánu další úpravy, aby se web načítal rychleji. Také je v plánu systém notifikací a pár drobných úprav Discord bota.

]]>
<![CDATA[MCStats - způsob, jak analyzovat Váš Minecraft server.]]>

Vybudovat komunitu na Minecraft serveru může být těžké, sám jsem před pár lety spravoval vlastní Minecraft server. Neměl jsem ponětí, odkud hráči přiš

]]>
http://localhost:2368/mcstats-zpusob-jak-analyzovat-vas-minecrat-server/642b2a72fefb6657bc0d33baTue, 20 Dec 2022 23:00:00 GMTMCStats - způsob, jak analyzovat Váš Minecraft server.

Vybudovat komunitu na Minecraft serveru může být těžké, sám jsem před pár lety spravoval vlastní Minecraft server. Neměl jsem ponětí, odkud hráči přišli nebo jak dlouho na serveru zůstali.

Tento problém ale již není pro správce Minecraft serverů neřešitelný, z těchto důvodů vzniká MCStats. Nový projekt pod server listem mcservery.eu.

MCStats si klade za cíl pomoci provozovatelům Minecraft serverů lépe porozumět potřebám jejich hráčů a pomoci s růstem serveru. Jak toho chci dosáhnout? Například umí v čas hlásit výpadky serveru a také je monitorovat zpětně, to umožňuje vyhodnotit o kolik hráčů přijde po opětovném zprovoznění serveru. Do budoucna by tak s větším monitorovaným vzorkem serverů mohl systém umět doporučit vhodný hosting pro Váš server tak aby byl uptime serveru ideálně co nejvyšší.

MCStats - způsob, jak analyzovat Váš Minecraft server.

Nespornou výhodou je snadná instalace a fakt že funguje s Vaším oblíbeným serverovým softwarem. Pro monitoring serveru není zapotřebí instalace žádných pluginů, jediné, co ke své funkci systém potřebuje je ip adresa a port serveru.

Co MCStats umí?

  • Detailní statistiky (Počet hráčů, uptime a podobně...)
  • Notifikace v případě výpadku
  • Vlastní status stránka, kterou můžete sdílet s vašimi hráči.
  • Export dat pro další práci s nimi v csv formátu.
  • Snadná instalace a široká podpora serverového softwaru

Do budoucna mám mnoho plánů jak službu dále vylepšovat.

„Když jsem mcservery.eu začal připravovat zpět v roce 2020, chtěl jsem vybudovat nejen server list ale komunitu která bude spojovat hráče s provozovateli Minecraft serverů. S projektem MCStats si kladu za cíl dále rozvíjet mcservery.eu a pomoci správcům herních serverů lépe porozumět jejich hráčům.“

]]>
<![CDATA[2.0 Nový design i funkce]]>

Budou tomu již 2 roky co web mcservery.eu je na scéně Minecraft server listů. Web si již po té době zasloužil nový přívětivější design a také funkce kter&

]]>
http://localhost:2368/2-0-novy-design-i-funkce/642b2894fefb6657bc0d33a8Mon, 06 Jun 2022 22:00:00 GMT2.0 Nový design i funkce

Budou tomu již 2 roky co web mcservery.eu je na scéně Minecraft server listů. Web si již po té době zasloužil nový přívětivější design a také funkce které zvýší užitečnou hodnotu stránek.

2.0 Nový design i funkce

Úvodní stránka v novém designu.

Co se změnilo na webu?

Kromě toho že máme nový design stránek, zaměřil jsem se i na to nejdůležitější a tím je uživatelský zážitek a použitelnost stránek. Nová verze webu zlepšuje zobrazení serverů a přináší přehlednější třídění.

Také byly upraveny uživatelské profily a mcservery.eu by se mělo více ubírat směrem tvorby komunity okolo česko slovenské Minecraft scény.

Vizuální změny nejsou to jediné, nejdůležitější změnou je a dále také bude samotná funkce jádra webu. Pracuji na zlepšení systému tak aby byl efektivnější a také mnohem rychlejší než je aktuálně. Než ale této důležité změny jak získáváme a především zpracováváme data o jednotlivých serverech bude docíleno bude to ještě nějakou chvíli trvat.

A v neposlední řádě byl od základu změněn i blog. Kde by se snad mělo časem objevovat i více článků.

Zveme tě na náš Discord server!

Jednou z důležitých novinek je také náš oficiální Discord server. Chtěl bych zde vybudovat komunitu pro hráče, majitele a správce Minecraft serverů.

Na serveru se nachází vlastní bot, který umožňuje založení dočasné místnosti a také propojení vašeho Discord profilu s účtem na mcservery.eu

Na základě propojení účtu z webu s vaším Discord účtem získáte role na serveru.

Pokud jsi Discord dosud nepoužíval - je zdarma, bezpečný a funguje na počítači i telefonu.

Pozvánka: discord.mcservery.eu

2.0 Nový design i funkce

Nevíš si rady? Je tu centrum nápovědy.

Každý komplexní projekt by měl mít svojí nápovědu, tak aby uživatelé neměli problém využívat funkcionalit které jsou k dispozici. Předchozí nápověda byla provizorně umístěna na našem GitHubu, nicméně se nejednalo o příliš přehledné řešení.

S tím jaký mám do budoucna záměr s projektem mcservery.eu bylo nutné vytvořit přehlednou znalostní bázi. Tak aby i budoucí funkce byly dobře zmapovány a uživatelé neměli problém s jejich používáním.

2.0 Nový design i funkce

]]>
<![CDATA[Jak si vede nejoblíbenější sandboxová hra v roce 2021?]]>

I když je to již 12 let od počátečního vydání Minecraftu, Mojang udržuje hru na stavění bloků ve skvělé kondici, přičemž rok 2020 je

]]>
http://localhost:2368/jak-si-vede-nejoblibenejsi-sandboxova-hra-v-roce-2021/642b2614fefb6657bc0d3399Wed, 10 Feb 2021 23:00:00 GMT

I když je to již 12 let od počátečního vydání Minecraftu, Mojang udržuje hru na stavění bloků ve skvělé kondici, přičemž rok 2020 je obzvláště skvělým rokem. V loňském roce jsme viděli největší aktualizaci Minecraftu od chvíle, kdy byla poprvé spuštěna ve formě The Nether, a o necelých pár měsíců později Mojang oznámil další významnou aktualizaci pro léto 2021. Také jsme viděli Mojang vyzkoušet něco nového v podobě Minecraft Dungeons, zcela nová hra, která spojila vizuály Minecraftu s úplně novým žánrem a získala pozitivní recenze.

S tím, jak Minecraftu každý rok roste počet hráčů a Mojang se snaží zvyšovat dosah Minecraftu novými hrami a projekty, navíc pandemie pomohla přilákat více hráčů.

Při pohledu na čísla lze s jistotou říci, že Minecraft si vede docela dobře. V květnu loňského roku Mojang oznámil, že se Minecraftu prodalo přes 200 milionů kopií, a poté vydal druhé oznámení, že překonal 131 milionů aktivních uživatelů měsíčně. Není to v žádném případě překvapení, ale je to určitě působivé.

Tyto úspěchy byly oznámeny přímo v polovině roku 2020, což se ukázalo jako docela skvělý rok pro hráče Minecraftu. Odstartoval rok 2020 největší aktualizací hry doposud: The Nether. Tato aktualizace poskytla Minecraftu vylepšení netheru a přidala čtyři nové biomy, spoustu nových strašidelných davů a více bloků zdrojů, včetně nové rudy ještě silnější než diamant. Aktualizace byla přijata dobře, protože hráči se postavili výzvě přežít Nether a kreativní stavitelé se pustili do stavby strašidelných sídel a strašidelných hradů se strašidelnými novými bloky.

Později v tomto roce získal Minecraft nový lesk s patchem Minecraft RTX od společnosti Nvidia. Minecraft měl vždy spravedlivý podíl shaderů a texturových balíčků, aby měl svět jistý lesk, ale Minecraft RTX posunul vizuální prvky hry na zcela jinou úroveň. Kdo mohl předvídat, že skromné bloky Minecraftu zažijí další generaci grafických oprav?

Díky pravidelným opravám a Mojangu, který se o hru dobře stará s hlavními aktualizacemi, je Minecraft v pokračování do roku 2021 v docela dobré kondici.

Co se nedávno událo?

  • Oznámení aktualizace Caves and Cliffs.
  • Podpora ray-tracingu
  • Minecraft earth končí - Mojang vysvětlil, že hra byla „navržena na základě volného pohybu a spolupráce - dvě věci, které se v současné globální situaci staly téměř nemožnými“.
  • Minecraft ve školách - Minecraft: Education Edition získává na popularitě ve třídách jako způsob, jak dát studentům nový virtuální prostor, ve kterém se mohou učit. Je to nástroj, který učitelům pomáhá učit studenty v řadě různých předmětů, včetně historie, matematiky a přírodních věd.

Kdy přijde další velký update?

Další velkou aktualizací je aktualizace Caves and Cliffs, a ačkoli Mojang nestanovil konkrétní datum, očekává se, že aktualizace bude spuštěna v létě 2021. Ponuré jeskyně a zasněžené vrcholy Minecraftu získají spoustu nových bloků, mobů a předmětů s tím, jak obě oblasti získávají složitější generaci terénu - při dalším kopání pod hlínou očekávejte spoustu tunelů, jeskyní, jeskynních jezer a podzemních vodopádů.

Nová aktualizace bude také obsahovat mnohem více craftingu. Kopání v jeskyních vás nyní odmění krystaly, včetně třpytivého ametystu, a budete moci vyrobit spoustu nového vybavení. Mnoho řemesel je v současné době pod pokličkou, ale jedna věc, která bude mít ve vašem inventáři vítané místo, je dalekohled, který je docela cool.

Aktualizace Minecraftu na vás vrhne spoustu nových objektů, aktualizace Caves and Cliffs také představí nový archeologický systém, kde hráči mohou při zakopávání najít pohřbené ruiny a speciální předměty. Existuje dokonce nový způsob těžby, při kterém pomocí štětce opatrně vykopáváte artefakty a snažíte se je nepoškodit.

Aktualizace Caves and Cliffs se jeví jako objemná a příjmutí aktualizace byl celkově pozitivní.

https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/MLYRehZJ6HWx6g96Yseh5Y-970-80.png.webp

Jsou hráči spokojení?

Mnoho oznámení a aktualizací Mojangu byla přijata komunitou s určitým optimismem. Reputace Mojangu pro vydávání špičkových aktualizací byla díky aktualizaci The Nether upevněna a mnoho hráčů se těší na Caves and Cliffs update, který má vyjít letos.

Úspěch Minecraftu v roce 2020 není jen díky úsilí samotného Mojanga, komunita je hnací silou kreativity a některé z nejlepších výtvorů Minecraftu roku 2020 vytvořili hráči. Viděli jsme vydání nesmírně populární hry Cops and Robbers 5, série, která dokonale zdůrazňuje schopnost Minecraftu vytvářet hry uvnitř her. Další projekty jako Slumy a panství Juana Sebastiana Murcii využily Minecraftu ke zdůraznění sociálních a ekonomických rozdílů po celém světě. Jedním z nejpůsobivějších použití sandboxu byla The Uncensored Library, ohromující výtvor a důležitá iniciativa zahájená Reportéry bez hranic, která dává novinářům virtuální prostor pro psaní článků, které by byly cenzurovány v jejich vlastní zemi.

]]>
<![CDATA[Minecraft Earth končí. Hra neustála pandemii]]>Před více než rokem Microsoft představil hru Minecraft Earth, ambiciózní projekt, který měl být konkurencí pro Pokémon Go. To se mu ale nepovedlo a navíc se musel potýkat

]]>
http://localhost:2368/minecraft-earth-konci-hra-neustala-pandemii/642b2548fefb6657bc0d3385Sat, 09 Jan 2021 23:00:00 GMT

Před více než rokem Microsoft představil hru Minecraft Earth, ambiciózní projekt, který měl být konkurencí pro Pokémon Go. To se mu ale nepovedlo a navíc se musel potýkat s pandemii koronaviru. Ta brání hráčům v pobytu venku a tím pádem i samotné hraní. Vývojáři sice vydali několik updatů, aby hra byla hratelná i v domácích podmínkách, to ale nestačilo a tak se hra po neúspěchu loučí.

Jelikož byla hra Minecraft Earth založena na rozšířené realitě a volného pohybu venku, neměla v současné době šanci uspět. Microsoft se tak rozhodl vydat finální aktualizaci a hru k 30. červnu tohoto roku ukončit. Hru již tak nebude možné hrát a ani ji stáhnout.

]]>
<![CDATA[Minecraft s ray tracingem oficiálně vychází pro Windows 10 a je k dispozici všem]]>Minecraft je ve světě videoher nepochybně klasikou a s každou aktualizací stále sbírá více a více hráčů. Vizuál hry se však dramaticky nezměnil od vyd&

]]>
http://localhost:2368/minecraft-s-ray-tracingem-oficialne-vychazi-pro-windows-10-a-je-k-dispozici-vsem/642b1fccfefb6657bc0d3355Mon, 07 Dec 2020 23:00:00 GMTMinecraft je ve světě videoher nepochybně klasikou a s každou aktualizací stále sbírá více a více hráčů. Vizuál hry se však dramaticky nezměnil od vydání Minecraftu v roce 2009, s výrazným vizuálním stylem, který dobře zapadá do jakéhokoli zařízení a jakéhokoli hardwaru. Nyní, přinejmenším v systému Windows 10, je Minecraft s ray tracingem oficiálně vydán pro každého. Ray tracing přináší do Minecraftu značné vizuální upgrady s vynikajícím osvětlením, stíny, odrazy, textury, shadery a ještě mnohem více. Na první pohled to opravdu vypadá jako úplně jiná hra. Pro rychlý pohled si můžete prohlédnout trailer níže.

Minecraft s RTX byl v beta testování od dubna letošního roku a nakonec si před několika měsíci vzal Nether Update a přinesl mu aktuální verzi Minecraft bez RTX. Nyní je oficiálně k dispozici všem, kteří mají potřebný hardware, takže pokud je vaše herní sestava s grafickou kartu RTX od NVIDIA, můžete také zažít Minecraft s RTX ray tracing. Ještě lepší je, že je stále kompatibilní s klasickými vizuály Minecraftu, takže můžete zapínat a vypínat ray tracing nebo hrát s lidmi, kteří nemají kartu kompatibilní s RTX.

Spolu s vydáním Minecraftu s RTX vydává Mojang Studios také zdarma dvě nové mapy na Minecraft Marketplace, které ukazují, co ray tracing přináší do jejich kreativního sandboxu v otevřeném světě. Zainteresovaní hráči si také mohou vytvořit své vlastní balíčky textur, které začnou od nuly pomocí ray tracingu.

Bohužel v Minecraftu pro Xbox Series X | S není slovo, takže sledování paprsků v tuto chvíli nepřichází do Minecraftu na Xbox Series X nebo Xbox Series S. Pokud máte herní počítač nebo na jeho stavbě pracujete a chcete si na vlastní kůži vyzkoušet ray tracing, zvažte některé z nejlepších grafických karet pro hraní, abyste získali představu o tom, co byste měli hledat.

]]>
<![CDATA[Minecraft 10 věcí co jste nevěděli o vesnicích a vesničanech]]>

Vesnice a jejich obyvatelé jsou velkou součástí zážitku z Minecraftu. Jaká jsou fascinující fakta o vesničanech a jejich domovech?

Při průzkumu v Minecraftu hráč někdy narazí na

]]>
http://localhost:2368/minecraft-10-veci-co-jste-nevedeli-o-vesnicich-a-vesnicanech/642b1e95fefb6657bc0d3345Tue, 01 Dec 2020 23:00:00 GMT

Vesnice a jejich obyvatelé jsou velkou součástí zážitku z Minecraftu. Jaká jsou fascinující fakta o vesničanech a jejich domovech?

Při průzkumu v Minecraftu hráč někdy narazí na vesnice a jejich obyvatele. Existují variace těchto měst v několika různých biomech, ale všechna obsahují stejné základní prvky: vesničany, domy a kořist. Na první pohled může být trochu matoucí zjistit, jak co nejlépe využít setkání s vesnicí.

10 - Vesnice měly růst

Podle Jensa Bergenstena, vedoucího kreativního designéra společnosti Mojang, mělo dojít k nárůstu počtu vesničanů, pokud hráč vylepšil a doplnil vesnici.

Vývojáři bohužel zjistili, že by to zabralo příliš mnoho úsilý při vývoji. Existují však pravděpodobné mody, které to dělají, protože v desetiletí od vydání hry existují mody pro téměř vše, co by člověk mohl chtít.

9 - Inspirace pro vesničany

https://static1.gamerantimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/11/dungeon-master-2.jpg?q=50&fit=crop&w=740&h=370

Vesničané se ve skutečnosti inspirovali obchodníky ze hry s názvem Dungeon Master 2, která byla vydána počátkem 90. let.

Byl to dungeonový crawler, se kterým Minecraft kromě estetiky vesničana sdílí i spoustu podobností. Minecraft je legendární, protože dělá několik věcí extrémně dobře, ale ani by neexistoval, pokud by to nebylo pro hry Dungeon Master a podobné hry.

8 - Velké sloupy se objevují pod domy

End není jediným místem s obrovskými sloupy. Aby se předešlo problémům s „převisem“, což je situace, kdy se ve vzduchu objeví budova nebo část vesnice s velkou mezerou, vytvoří dům pod svou podlahou a pro každý prázdný prostor pod ní bloky hlíny, dokud na něco nenarazí.

Pokud k tomu dojde na velkém otevřeném prostranství, jako je rokle, vytvořil by se mohutný sloupec hlíny, aby dům podepřel.

7 - Pigmeni měli být vesničani

Podle samotného Notche na Twitteru měli být Pigmen, podobně jako ti, kteří obývají The Nether, původně vesničané.

Doufejme, že bylo plánováno, že budou naživu a neozbrojeni místo potenciálně násilných a rozpadajících se těl, které mají v říši Ghastů a lávy.

6 - Osamělý vesničan

https://static1.gamerantimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/11/one-house.jpg?q=50&fit=crop&w=740&h=370

Vesnice se ne vždy spawnují jako skupina domů. Někdy se objeví pouze jeden dům s jedním osamělým vesničanem. Kvůli proměnným v kódování hry občas zvolí extrémy, což bude mít za následek velmi malé nebo velmi velké množství domů.

Někteří to považují za smutné, ale je možné, že si tento vesničan užívá klid, který mu může přinést samota; žít život poustevníka.

5 - Vesničané mohou běžet rychleji než hráč

Normálně se vesničané při plnění svých různých úkolů pohybují pomalým až středním tempem. Ale když padne noc, spěchají do interiéru rychleji, než se hráč dokáže hýbat. Tito prostí lidé nedisponují žádnými zbraněmi ani brněním, aby se chránili, takže pokud obrana jejich vesnice nestačí na to, aby nedocházelo k ohrožení, jejich jedinou možností přežití je uniknout z toho, co se k jejich domovu přiblíží.

Tento téměř nepřirozeně rychlý pohyb je pravděpodobně úmyslný a prostředek umožňující vesničanům žít o něco déle v někdy krutém světě Minecraftu.

4 - Farmáři jsou lepší než většina hráčů v zemědělství

https://static3.gamerantimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/11/minecraft-farmer-villager.jpg?q=50&fit=crop&w=740&h=370

Farmáři jsou jedni z nejpracovitějších vesničanů. Celý den pečují o svá pole a dávají pozor, aby jejich plodiny rostly velké a silné.

Aktivně používají bonemeal na rostliny, aby urychlily jejich růst, a také budou dávat náhradní semena do kompostérů. Jejich AI je dokonce natolik sofistikovaná, aby rozpoznala a vyzvedla tyto předměty.

3 - Vesničané mohou spát v lodích

https://static0.gamerantimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/11/villager-sleeping-in-boat.jpg?q=50&fit=crop&w=740&h=370

Pokud je vesničanova postel blízko, ale je na lodi, může si lehnout a odpočívat v dřevěné lodi. Vypadá to trochu strašidelně, skoro jako by ležely v otevřené rakvi, ale může to být také komické. Někdy, když k tomu dojde, části těla vesničana projdou člunem nebo se jejich tělo zkroutí do zvláštních poloh.

Je možné, že je to kvůli vesničanům, kteří nemají správnou animaci pro posezení na lodi, jako to dělá hráč, takže buď vstanou rovně, nebo si lehnou.

2 - Skiny vesničanů jsou detailnější

https://static0.gamerantimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/11/pjimage-33.jpg?q=50&fit=crop&w=740&h=370

Nyní existují řádné vesnice v džungli a bažinách, doplněné podrobným novým oblečením vesničanů. Vesničané z džungle vypadají, jako by měli nosit jakési zvířecí kožešinové oblečení. Žlutá a hnědá vypadají, jako by to mohla být ocelotská kožešina.

Také se zdá, že mají zelený pás vyrobený z vinné révy. Bažiní vesničané jsou pokrytí mechem a na hlavách nosí podložky s liliemi. Oba typy mají okouzlující vzory, které mohou zůstat bez povšimnutí, pokud hráč spěchá.

1 - Ravagers ničí úrodu

https://static2.gamerantimages.com/wordpress/wp-content/uploads/2020/11/ravager.jpg?q=50&fit=crop&w=740&h=370

Tito drsní nepřátelé jsou pro hráče nejen výzvou, ale také mohou způsobit problémy vesnicím a vesničanům. Mají schopnost ničit úrodu a vážně zranit vesničany do bodu, kdy je to může přímo zabít.

Navíc se tento agresivní dav objevuje během nájezdů, což je nejhorší doba, kdy se mohou objevit. Jsou dokonce dost smělí, aby si vzali železné golemy. Tato zvířata v kombinaci s drancovači jsou pro většinu vesnic obvykle koncem.

Zdroj: https://gamerant.com/minecraft-villages-villagers-facts/

]]>
<![CDATA[Minecraft bude pro hraní v roce 2021 vyžadovat účet Microsoft]]>Hráči Minecraftu mohli hrát bez Microsoft účtu posledních 6 let, kdy Microsoft tuto hru koupil od studia Mojang. To se ale má v roce 2021 změnit, oznámil to Microsoft na oficiálním blogu

]]>
http://localhost:2368/minecraft-bude-pro-hrani-v-roce-2021-vyzadovat-ucet-microsoft/642b1a4ffefb6657bc0d332aThu, 19 Nov 2020 23:00:00 GMT

Hráči Minecraftu mohli hrát bez Microsoft účtu posledních 6 let, kdy Microsoft tuto hru koupil od studia Mojang. To se ale má v roce 2021 změnit, oznámil to Microsoft na oficiálním blogu Minecraftu. Hráči kteří vlastní původní verzi hry a nepřejdou na účet Microsoft nebudou moci dále hrát. Od svého uvedení na konzole v roce 2011 hra existuje ve dvou samostatně vyvíjených verzích. Dříve původní Minecraft: Java Edition používala účty Mojang, zatímco Minecraft: Bedrock Edition, název hry pro konzoli a Windows Store, používal účty Microsoft. Po této změně budou účty stejné, ale stále zde nebude žádný cross play: pomocí jiné verze hry nadále nebudete moci hrát s přáteli. Seznam výhod které přinese přechod na Microsoft účty zahrnuje zvýšení zabezpečení účtu pomocí dvoufaktorové autentizace, možnost blokování chatu a pozvánek s vylepšenou rodičovskou kontrolu.

Pokud chcete účet konvertovat, přihlaste se na Minecraft.net a tam by se měla časem objevit informace (stejně jako v launcheru), že jde účet převést. Pak je třeba zvolit stávající nebo nový účet Microsoft. Pro jeden účet Mojang potřebujete jeden účet Microsoftu. Přihlašovací jméno může být změněno, ale přezdívka ve hře by měla zůstat zachována. Jinak hra bude nezměněna, stejně jako doposud nepůjde hrát mezi Java Edition a Windows 10 Edition.

- MINECRAFT - Launcher had an update, including the possibility to enter the Microsoft account and a new initial interface, remembering that the account migration has not started yet because it will start in 2021, Mojang is given the task of starting to announce the migration https://t.co/KBHtyuf5yl

Zdroj: https://www.minecraft.net/da-dk/article/java-edition-moving-house

]]>
<![CDATA[Jak propagovat váš Minecraft server a přilákat více hráčů]]>

Pokud máte skvělý server, pak je snadné přimět hráče aby zůstali. Nejtěžší části ale je prvně najít hráče kteří by si

]]>
http://localhost:2368/jak-propagovat-vas-minecraft-server-a-prilakat-vice-hracu/642b1012fefb6657bc0d330fMon, 16 Nov 2020 23:00:00 GMTJak propagovat váš Minecraft server a přilákat více hráčů

Pokud máte skvělý server, pak je snadné přimět hráče aby zůstali. Nejtěžší části ale je prvně najít hráče kteří by si na vašem Minecraft serveru zahráli. Bez komunity by byly Minecraft servery nudné!

Tento článek vám pomůže zvýšit počet hráčů na vašem serveru tím, že vám ukáže, jak propagovat váš server. Čím populárnější se váš server stane, tím více hráčů přiláká aby ho alespoň zkusily a pak třeba i zůstali jako stálý hráči.

Po provedení všech kroků, které zde najdete, vám pomůžeme bezplatně propagovat váš Minecraft server. Pokud máte nějaké finance na víc které by jste byly ochotní použít na propagaci vašeho serveru, můžete použít další metody jako jsou placené reklamy na internetu (Například: Google Ads), soutěže o hodnotné ceny pro vaše hráče a podobně..

Před propagací vašeho serveru se ujistěte, že je plně připraven pro veřejnost. Pokud jste právě spustili server a stále se věnujete nastavování a budování, nemusí být vaši hráči nadšení z komplikací při hraní jejich hry a přechodu na nový server.

Přidejte se na server list

Další metodou, která vám pomůže získat uživatele, je propagovat váš server na místech, kde je jich nadbytek. Věřte tomu nebo ne, lidé stále hledají nový server na kterém by si mohli zahrát s přáteli. Bez ohledu na to, jak nový, starý, skvělý nebo špatný je váš server. Jsou lidé kteří si chtějí zahrát a jediné co musíte vy jako majitel serveru udělat, je dostat odkaz na váš server před ně. Důležitý také je, jak bude váš server působit. Zaujměte hráče zajímavým a originálním popisem vašeho serveru, vyzdvihněte proč hrát zrovna na vašem serveru. Nepiště ale to jak je váš server nejlepší na světe, to nikoho příliš nezajímá. Raději se rozepište o tom co váš server nabízí a jak se může hráč zabavit.

Po přidání se na server list je také velice důležité aby vaši již stávající hráči chodili podpořit váš server hlasováním, získáte tak lepší umístění na server listu, a je tak větší šance že si nový lidé všimnou právě vašeho Minecraft serveru.

Povolte Votifier

"Votifier is a Bukkit plugin whose purpose is to get notified (aka votified) when a vote is made on a Minecraft server list for the server. Votifier creates a lightweight server that waits for connections by a Minecraft server list and uses a simple protocol to get information about that vote. Votifier is and always will be open-source." - Tvůrce Votifieru

To znamená, že server odměňuje hráče, kteří pro vás chodí pravidelně hlasovat. Votifier se používá za účelem udržení slušného místa na server listu. Většina velkých serverů tento plugin používá, a Vy by jste měli také. Po přidání pluginu nezapomeňte vše pečlivě vyzkoušet, pokud by například hráč za hlasování nedostal odměnu mohlo by se stát že už pro vás hlasovat nebude. K otestování správného nastavení lze použít tuto stránku.

Propagace a používání hlasovacího nástroje na vašem serveru může zvýšit vaše hlasy o obrovskou část a je nutností pro každý server. Většina hráčů Minecraftu prochází seznamy serverů, aby našla nové servery. Pokud váš server nebude vidět, nemohou se hráči ani připojit. Určitě využijte výhod Votifieru, vyšší odměny mají za následek častější hlasování.

Jak Votifier nastavit jsem již popsal zde.

Řekněte o serveru přátelům

Minecraft je jednou z nejpopulárnějších počítačových her dneška. Tuto hru má velká část lidí a mohou to být potenciální hráči na vašem serveru, stačí je přimět, aby se připojili. Pokud používáte sociální sítě, pak by zveřejnění informací o vašem serveru přátelům a followerům bylo vaším nejlepším řešením pro získání nových hráčů. Navíc to komunitu upevňuje tím, že už jste s někým v kontaktu, než s ním budete hrát Minecraftu.

Jedinou nevýhodou této metody je, že někdy přátelé a příbuzní mohou chtít na vašem serveru vyšší úroveň nebo výhody, protože vás znají. To může být nefér vůči ostatním hráčům a je zcela na správci serveru, aby určil, zda by jejich přátelé / příbuzní měli mít oprávnění.

Placená propagace

Pokud již máte server rozjetý a máte nějaké rezervy navíc, které když vynaložíte za propagaci neohrozí chod serveru, pak je to způsob kterým se vydat. Existuje mnoho platforem, které nabízejí placenou reklamu, a můžete se rozhodnout zda jít přímo za nějakou propagací na server listu nebo širší sítí jako je Google Ads nebo například česká obdoba sklik od Seznamu.

Ujistěte se, že pokud děláte placené reklamy, provedete svůj průzkum trhu, abyste neztráceli peníze. Nevyhazujte peníze na projekty, pokud nebudou fungovat. Mít reklamní strategii vám může nesmírně pomoci.

Nahrajte video na YouTube

Pokud máte zkušenosti v tvorbě videí, můžete je uplatnit když zkusíte vytvořit propagační video pro váš server. Nemusíte to ani dělat sami, můžete požádat někoho jiného, aby to udělal za vás. Pokud tak bude někdo hledat videa z Minecraftu je šance že se zobrazí právě to vaše.

Nápady na videa zahrnují přímo reklamu nebo můžete přimět hráče, aby natáčeli videa s doporučeními o tom, jak skvělý je váš server a proč se také přidat. Oba nápady fungují velmi dobře. Možností je mnoho, a pokud vás napadne lepší nápad, měli byste do toho jít!

Požádejte hráče aby pozvali své přátelé

Neexistuje lepší pocit než mít populární hráče na vašem serveru. Když na váš server přijdou populární hráči, přivedou své přátele. Nejenže máte oblíbeného hráče, ale získáte také kohokoli, kdo je s tímto populárním hráčem spojen.

To platí i pro skupiny přátel. Když pár školních kamarádů pozve své školní kamarády tak najednou máte mnohem vyšší denní počet hráčů. Zkuste svůj server povýšit na skupiny přátel, abyste se ujistili, že vás neopustí když jeden přítel skončí, hrozí že si svojí partu vezme sebou!

Mějte trpělivost

Hledání nových hráčů pro váš Minecraft server může trvat dlouho. Správci serverů by měli být trpěliví a sledovat, jak jejich servery po denních promo akcích pomalu rostou. Nečekejte, že příští velký server budete mít přes noc.

Pokud věnujete slušné množství času hledání nových hráčů, pak nakonec přijdou. Pomůže, pokud je váš server jedinečný a má co nabídnout. Ujistěte se, že vyhovíte potřebám hráčů, aby mohli hrát na vašem serveru.

]]>