Uživatelská jména na Discordu a propojení s mcservery.eu

Discord nedávno oznámil, že mění způsob, jakým zobrazuje uživatelská jména, odstraněním discriminatoru. Cílem této změny je údajně zlepšit uživatelskou zkušenost a snížit zmatky mezi uživateli s podobnými jmény. Uživatelé již nebudou muset zadávat discriminator, který se skládal z čtyř číslic oddělených od uživatelského jména křížkem (#), a místo toho si budou moci vybrat své vlastní unikátní jméno.

Vzhledem k této změně se musí také přizpůsobit i mcservery.eu. Pro uživatele, kteří propojili svůj účet s Discordem, může tato změna ovlivnit uživatelské údaje zobrazené na webu, protože Váš profil na mcservery.eu zobrazoval Discord discriminator jako součást uživatelského jména z Discordu.

Pokud ještě nemáte propojený svůj účet s Discordem, stále je to možné, ale pouze pokud používáte původní tvar uživatelských jmen. Propojení účtů momentálně nepodporuje nový tvar. Protože tento přechod bude ze strany Discordu trvat delší dobu, nemůžeme zaručit, že propojení bude vždy plně funkční.

Momentálně se připravuje nový systém, který umožní snadnější propojení Vašeho Discord účtu s mcservery.eu. Pokud se ale s propojením objeví jakékoli problémy, neváhejte mě kontaktovat na Discordu nebo na emailu [email protected].

„V nadcházejících týdnech začneme uživatele upozorňovat na možnost aktualizovat svůj účet na nové uživatelské jméno, takže až na vás přijde řada, očekávejte v aplikaci upozornění.
Během přechodu budou všichni uživatelé služby Discord vyzváni k výběru nového uživatelského jména a přístup se bude pomalu rozšiřovat v průběhu několika měsíců. Chceme být obzvláště ohleduplní k dlouholetým uživatelům služby Discord, kteří mají svá uživatelská jména již delší dobu, takže budeme přiřazovat prioritu výběru nového uživatelského jména podle toho, kdy jste se do služby Discord zaregistrovali. Co se týče zavádění, začneme s přístupem pro majitele partnerských a ověřených serverů, v následujících měsících pak pro všechny uživatele na základě stáří jejich účtu, počínaje rokem 2015. Současní předplatitelé služby Nitro, kteří si platí možnost přizpůsobení svého diskriminátoru a kteří se zaregistrovali do služby Nitro 1. března 2023 nebo dříve, budou mít také předčasný přístup.“ - Zdroj: blog.discord.com